szerelem típus férfi párkapcsolat nem szerelmes érzések
A minap egy ismerősöm azt mondta: azért nem érezhette a barátnője 10 éven keresztül a szerelmét, mert ő NEM SZERELMES TÍPUS! Hát ez mégis mi a jó büdös francot jelent?
  • Olyan, aki ugyan nem szerelmes, ellenben elvárja, hogy akivel együtt van, legyen érte minimum oda meg vissza?
  • Esetleg olyan férfi vagy, aki kihasználja a szerelmes típusú lányokat?
Forrás: iStockphoto/IuriiSokolov

Gondolom, most tiltakoznál... De nem teheted, mert ezt a cikket én írom, aki szintén találkozott már "nem szerelmes típusú" férfival, ezért elég jól ismeri ezt a fajtát. A másik oldalról...

A másik oldalról nézve pedig olyan típusnak tűnsz, aki bukik az önbizalom-hiányos nőkre! Mert azokat jól meg lehet vezetni, elég könnyű őket manipulálni, és mire kinyílik a szemük (mert előbb-utóbb mindenkinek kinyílik a szeme) addigra már ezer szállal kötődnek hozzád. Ezért szinte lehetetlennek érzik, hogy a szabadulást jelentő ajtóbecsapásig elvonszolják magukat.

Olyan típusnak tűnsz, akit a "nemszerelmesség" feljogosít arra, hogy több nőt is tarthasson egyszerre. Persze, ez a több szereplős játék csak a te privilégiumod, mert ha bármelyik fülig szerelmes barátnőd megcsal, elveszti a bizalmad. És te kapva kapsz az alkalmon, hogy levezesd neki: ő tehet arról, amiért te nem vagy belé szerelmes. 22-es csapdája!

Olyan típusnak tűnsz, aki váltig állítja: nem a külsőségek számítanak. De azért nem bánod, ha itt-ott egy kis plasztika meg botox rásegít...

Ha meg erre nincs keret, akkor minimum a fodrász, körmös, csajos rucik, sportos test és miegymás meglegyen, mert hát neked minden ujjadra akad kettő is, aki százszor jobban néz ki nála.

Forrás: iStockphoto/nd3000

Na, meg olyan típusnak tűnsz, aki nem bír veszíteni, ezért biztonsági játékot játszol, és körbeveszed magad bólogató kiskutyákkal. Tudod, olyanokkal, amik a kocsik hátuljában is szoktak lenni. Olyan kis cuki kutyusokkal, akik ott maradnak, ahová teszed őket. Csendben vannak, bólogatnak, nincs velük gond, ha meg mégis van, majd te rendet vágsz, jobb, ha mindenki tudja hol a helye!

Esetleg még olyan is lehetsz, aki valóban egyetlen nő mellett éli le az életét, de soha egy virág, se egy meglepetés vagy egy romantikus gesztus...

Úgy gondolom, te azért még lehetsz szerelmes típus, csak már az apád sem tudta, hogyan kell egy nőnek udvarolni, hogyan kell kimutatni a szerelmet. Atyai örökség. Nő legyen a talpán, aki ebből kigyógyít!

Sajnos téged, "nem szerelmes típusú" férfi, nehéz elsőre felismerni, mert valljuk be: elég jó színész vagy. Nagyon jól el tudod hitetni a másikkal, hogy mennyire fontos neked. Az elején... Mert persze ezt a szerepet csak addig játszod, míg el nem éred a célod. Mikor már érzed a hálódban vergődő prédát, ragacsos pókfonállal jól körültekerve, magára hagyod és közlöd vele: szabad vagy! Ha akarsz, mehetsz. Te nem tartóztatod, mert te nem vagy az a szerelmes típus.

Szóval, mire is válasz az, hogy "Nem vagyok szerelmes típus."?

Semmire! Üres kifogás, mellyel saját magát próbálja felmenteni az önző férfi, egy hozzá illően önző kapcsolatból. Ha te is hallottad már kifogásként a párodtól, hogy ő nem szerelmes típus, akkor menekülj! Az ilyen férfi nem a te embered!

Forrás: iStockphoto/Aleksandr Ermolaev

A "nemszerelmes" férfi tényleg nem szerelmes... beléd legalábbis biztosan nem! Kötődik, ragaszkodik, birtokol... de nem szerelmes.

Nem benned van a hiba! Csak akkor, ha maradsz, tovább keresed a kifogásokat és nem futsz nyakadat törve messzire.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.