nyaralás kibeszélő szerelem kikapcsolódás magazin párkeresés szingli nő pártalálás
Kövezzetek meg, de őszintén bevallom: régi motoros szingliként abszolút tudok élvezni egy nyaralást vagy kirándulást pasi nélkül is! Sőt, pasizási szándék nélkül is! De a barátaim megjegyzései igazán fel tudnak idegesíteni...

Ám szinte sosem úszom meg őket. Szisztematikusan mindig elejtenek egy-egy jó szándékú célzást, mielőtt elindulnék a három napos jól megérdemelt szállodai programcsomag vagy egy körutazás kiélvezésére.

Ezek szerint ugyanis biztos, hogy ezen az utazáson fogok megismerkedni álmaim férfijával. Pedig tapasztalataim alapján jól tudom, hogy nem!

Így ezennel szeretnék megkérni minden kedves jóakaró célozgatót, hogy fogadjátok el: vannak helyek és programok, ahol egyszerűen képtelenség párt találni - de még potenciális jelöltet se! Vagy legalábbis annyi esély van rá, mint a Balatonban találkozni egy delfinnel: semmi sem kizárt, de azért ne számítsunk rá... Szóval én már rég nem ilyen céllal járok ezekre a programokra, és isten bocsássa meg, jól érzem magam így is.

Forrás: Getty Images/pixdeluxe/Josh_Hodge

De lassan már a sarki közértbe se mehetek le anélkül, hogy egy ne a pártalálást tűznék ki elém célul... És ez az, ami feldühít!

Miért ne érezhetném jól magam anélkül is, hogy pasikra vadásznék?

Na meg ugye az alábbi esetekben valljuk be: nem nagy az esélye annak, hogy dőzsölök majd a potenciális nőtlen férjjelöltekben!

Wellness = családapák

Nem valószínű, hogy egy szállodai csomagajánlatot választva fogok megismerkedni álmaim férfijával, hacsak nem a facér pincért vagy a csomag részeként fellépő bűvészt varázsolom el...

Hiszen például egy farsangi vagy akár húsvéti három napos programra nem egyedül fog érkezni a herceg, hanem a hercegnővel vagy gyermekei anyjával és a gyermekeivel, még rosszabb esetben a szeretőjével.

És nem hinném, hogy bárkinek is álmai netovábbja lenne elcsábítani ezen férfiakat oldalbordáiktól, vagy egy újabb szeretőnek lenni a listájukon. Ennek ellenére, egy ilyen pár napos pihenés kiváló program lehet akár egyedülállóknak is - de mindenképpen azoknak, akik nem az ismerkedés szándékával érkeznek.

Forrás: Getty Images/Yuri Arcurs

Mert hol is vannak már a jó öreg csoport-összekovácsoló animációs programok, amelyek annak idején oly' népszerűek voltak szállodáinkban? Igaz, ezek sem segítenének rajtam, mivelhogy ahogy fentebb is írtam, nem lenne kivel összekovácsolódnom...

Városnézés = nyugdíjas bácsik

De nem sok az esélyem társas körutakon sem, ahol maximum a buszvezetővel vagy az idegenvezetővel - már ha egyedülállók - jöhetnék össze.

Hiszen anyagi természetüknél fogva ezek a több napos utak nem a fiatalabb korosztályt vonzzák ám, hanem azokat, akik benne járnak már valamelyest a korban. Nekik van megfelelő hátterük ezek megfinanszírozásához, és ők is a hitvesükkel érkeznek.

S bár a hegy tetején lévő századik templomromot is korukat meghazudtoló és engem is megszégyenítő gyorsasággal másszák meg, az a harminc-negyven év korkülönbség és a házastársuk jelenléte azért zavaró lehet egy lehetséges románc szempontjából...

Szórakozóhely = egyéjszakás kalandorok

A szórakozóhelyek látogatását is inkább azoknak ajánlom, akik táncolni szeretnének egy nagyot. Én legalábbis már rég nem ismerkedési céllal járok bulizni. Hiszen az éjszakai életben mindenre van lehetőség, kivéve komoly kapcsolat kialakítására...

Forrás: iStockphoto/shironosov

Azonban lehet a fülsiketítő zenére vonaglani, százszor is visszakérdezni: "Mit mondtál?" - majd feladni és csak sokatmondóan mosolyogni, illetve bólogatva úgy tenni, mintha bármit is értettem volna, a ki tudja hányadik italt legurító úriember komolytalan monológjából.

Csak arra kell ügyelni, hogy nehogy visszakérdezzen, vagy olyanra bólintsak rá, amihez semmi kedvem.

A nagy számok törvénye

Az is igaz, hogy valószínűleg a facér, életerős, komoly kapcsolatot kereső pasik is járnak wellnesselni, kirándulni és szórakozóhelyekre. Csak sajnos könnyű elkerülni egymást. Ám ha nyitott szemmel járunk, még az is előfordulhat, hogy egy ilyen program során találjuk meg álmaink hercegét! De ne ez legyen a záloga annak, hogy jól érezzük-e magunkat valahol! ;)

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.