magazin emlék kibeszélő tapasztalat irreális elvárás kapcsolat szakítás Első szerelem fájdalom
Az első szerelem első pillanata az, amikor megérted, hogy miért érdemes élni. - Talán pont ezért akarjuk mindig ezt érezni?!

Az első szerelem, ami nem csak az órákig tartó csókolózás miatt csöpög a nyáltól. Hanem a maga groteszk bájában, a hét- és hónapfordulók ünneplésétől kezdve, a szívecskékkel telerajzolt matekfüzeteken át az első közös filmezésig minden miatt.

Legalább olyan emocionális minden egyes pillanatban, mint bármiféle tinimagazin "Kérdezz! - Felelek." rovata - és pont ugyanolyan rövid is.

Forrás: iStockphoto/opolja

Fejet hajtok azok előtt, akik jelenleg is az első szerelmükkel vannak együtt, mert az olyan csodaszép - bár jómagam roppantul örülök neki, hogy velem nem így történt!

Azt mondták: az igazi szerelem lángol. De azt elfelejtették közölni, hogy néha mindent eléget, azt is, amiről azt hitted, hogy szerves részed. Aha, például a szívre gondolok!

Romantikus lányregényeken nőttem fel. Szidom is magam, hogy miért nem sci-fiket olvastam, azokban talán több a valóság... Akkor talán nem lennének ennyire irreális elvárásaim a kapcsolatokat illetően. Persze az első szerelem álomszerű volt - akkor legalábbis úgy éreztem. Azt a szerelmet igazán átéltem!

Forrás: iStockphoto/Demaerre

És igen, azt a szakítást meggyászoltam. Méltóképpen. Mert őszintén bevallom: baromira fájt.

Még őszintébben? Azóta sem volt olyan érzés. Senkivel.

Volt jobb, volt rosszabb, rövidebb, hosszabb, de az az első igazi szerelemhez semmi sem hasonlítható! Mert akkor még nem féltem semmitől, és eszembe nem jutott, hogy egyszer vége lesz. Nem voltak szürke hétköznapok. Akkor még nem voltak tapasztalataim. És ez ettől volt varázslatos.

Mindenkinek van egy története, amiből könyvet lehetne írni. Egy elképzelt, saját filmje, ahol üvölt a háttérzene, és mindennap telihold van meg hullócsillag. Valahol mindenkiben lapul egy olyan igazi, felejthetetlen nagy szerelem emléke, aminek az érzéseit előkutatja azokon a hideg, magányos éjszakákon. Mert valahogy már nem jön elő magától. Nincs ismétlés.

Forrás: Getty Images/Martin Dimitrov

Kicsit mind belehaltunk, és nagyon megváltoztunk. Azt hiszem, az első szerelem végével kezdődik a folyamat, amikor a lányból nő lesz. Amikor először csalódik. Amitől mindannyian elkezdünk azzá válni, akik ma vagyunk.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.