film szabadság párkapcsolat szex kontrollmánia A sötét ötven árnyalata
Van ez a meggyőződésem, hogy a csajok baromira nem azért olvassák el, vagy nézik meg a Szürke/Sötét 50 árnyalatát, mert megvadulnak a szexuális túlfűtöttségétől.

Már csak azért is zárom ki ezt az opciót, mivel a legvadabb erotikus rész a filmben nem volt izgalmasabb az 1966-ban készült Szigorúan ellenőrzött vonatok című film pecsételős jeleneténél. Mellesleg én 30 évvel a film megnézése után egy cikkből tudtam meg, hogy az őrülten szexuális volt.

Azt sem gondolom, hogy bárki a milliomos, de jó pali Greyről álmodozna, akit ráadásul egy ilyen eléggé "cuki, de lúzer" típusú fickó alakít... Szerintem azért olvassuk el a könyvet/nézzük meg a filmet, mert valójában minden nő találkozott már legalább egy Christian Greyjel élete során.

Forrás: AFP forum/ Doane Gregory

A fickó a filmben a teljesség igénye nélkül a következőket csinálja:

  • ellenőrzi a csaj programjait
  • megszabja, hogy kivel barátkozzon
  • ellenőrzi a telefonja forgalmát: kivel, mikor és mennyit beszél
  • meghatározza, hogy hol dolgozzon és milyen időbeosztásban
  • megmondja, hogy milyen autóval járhat
  • kijelöli a nőgyógyászát
  • beosztja a szabadidejét
  • kötelezi az általa megjelölt sportra
  • meghatározza az étrendjét

mellette:

  • őrületesen szexel
  • drága ajándékokat vesz a nőnek

És az a szomorú helyzet, hogy bizony nem csak a könyvben találkozni ilyen kontrollmániás őrültekkel. Sőt, ha megszámolnám, hogy a szűk baráti körömben a férfiak a fenti pontokból mennyit és milyen arányban valósítanak meg, valószínűleg szükségem lenne mind a két kezemre...

Csak a valóságban a kontrollmániás férfi - a szerencsétlen, filmes Greyjel ellentétben - általában igencsak férfias és macsó. Nagyon könnyű teljesen odáig lenni érte - de ez csak egy ideig kárpótol minket, nőket, az elvesztett szabadságunkért.

Forrás: AFPforum

Így könnyen tudunk azonosulni Anastasiaval. Őt korbáccsal tartják sakkban, minket meg olyan (baráti vacsorákon elhangzó) kérdésekkel, hogy:

Valójában azt hiszem, azért nézzük, olvassuk Grey és Anastasia történetét, mert mindannyian várjuk a megnyugtató befejezést. Azt, hogy a legkisebb királyfi végre megölje a sárkányt!

A kontrollmániás férfi pedig ne nézzen többet a telefonunkba, és ne szóljon ránk, hogy vigyázzunk a kilókkal!

Forrás: AFPforum/ Doane Gregory

Amikor arról szólnak a hírek, hogy micsoda métely ez a regény, mert az erőszakot promotálja, mindig egy Chesterton idézet jut eszembe:

Gál Beatrix

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.