magazin kibeszélő megcsalás rossz párkapcsolat homokba dugod a fejed szakítás szerető
"Addig tart a kapcsolatunk, amíg meg nem csalsz! Ha megtudom, hogy más nővel voltál, rögtön elválok! Sok mindent megbocsátok, ezt az egyet nem!" - hallottam ezt egy ismerősöm szájából, amint éppen figyelmeztette a férjét még évekkel ezelőtt. Azóta történt egy s más, volt félrelépés is, és még mindig együtt van az urával. De miért?

Valld be: néha te is gondolkodás nélkül ítélkezel a szemet hunyó nők felett!"Én ugyan nem tűrném el, velem ezt nem tehetné meg egy férfi sem!" - hangoztatod.

De biztos, hogy neked is van az ismeretségi körödben, akit csal a párja! És olyan is akad bőven, aki tisztában van vele, de legalábbis sejti, hogy tilosban jár a kedvese, ennek ellenére mégis homokba dugja a fejét. Pedig régebben ő is a te álláspontodon volt. Mi változhatott?

Miért dugják homokba a fejüket a nők?

Van amikor azt érzik, muszáj megtenni - vagy külső, vagy belső nyomás hatására. Az ismerős házaspár hölgy tagja sem adta be a válókeresetet. Két gyerekkel a háta mögött, több évnyi házasság után nem vált el. Hogyan is tehette volna? Hiszen nem volt rossz ember az ura, szerette a gyerekeit, törődött is velük. Csak valami hiányzott neki a házasságukból, amit ő nem tudott, nem akart megadni.

Forrás: iStockphoto/Courtney Keating

Tudta, hogy a férjénél jóval kisebb szexuális étvággyal rendelkezik, ez volt az oka annak, hogy a párja félrelépett. Nekik sikerült megbeszélni, hogy mi az, amin változtatniuk kell. És azóta boldogan élnek, amíg meg nem... na jó, nem amíg meg nem halnak, hanem amíg jön egy újabb csábítás, egy újabb hiány. De ma már tudják, hogyan vegyék elejét a csalárdságnak! Bár itt sokkal inkább megbocsátásról, mint szemet hunyásról beszélhetünk.

Az anyagi jólétet szem előtt tartó

Létezik olyan házaspár is, ahol mindenki tudja, hogy a férfi falja a nőket.

Ő az az igazi nőcsábász típus, akitől egyből hanyatt dőlnek a nők, a kellemes modora és a pozíciója miatt. Ráadásul a külseje sem kutya!

Itt hallgatólagos megállapodás van a pár tagjai között: amíg a férfi anyagi jólétet biztosít a nő számára, addig ő otthon őrzi a tűzhely melegét. Azaz mossa a gatyákat, vasalja az ingeket, rendben tartja az öltönyöket, neveli a gyerekeket, és nem utolsósorban befogja a száját. Miközben a férfi karriert épít és pénzt csinál. Ja, és mást is: azt, amit akar!

A szabadelvű

A férfiasságukat néha-néha máshol is bizonyító férfiak esetében olyat is hallottam már oldalbordáiktól, hogy: "hát nem szappan az, hogy elkopjon". Azaz jut is, marad is alapon ítélték meg a helyzetüket. Amíg otthon is teljesítenek, nem gond, ha alkalmanként más kertjét is gondozzák.

Forrás: Getty Images/AleksandarNakic

A reménytelenül romantikus

Van az a reménytelenül romantikus nő, aki nem bírja elképzelni, hogy álmai férfija megcsalná. Még akkor sem, ha a saját szemével látja a valóságot! Elhisz minden mesét, csak hogy ne omoljon össze az egyébként nem túl szilárd alapokon nyugvó, általa épített álomvár.

Az ilyeneknek aztán beszélhetsz! Soha nem fogod meggyőzni őket arról, hogy amikor a férjüket a titkárnővel in flagranti találták, akkor nem csupán a munkahelyi asztal szilárdságát ellenőrizték.

A kétségbeesett

Olyan is akad, aki már annyira szeretne egy kapcsolatot, hogy bármibe belemegy. Elfogadja a szeretői státuszt. Másodhegedűsként éli az életét, és azt hajtogatja, neki ez így jó, ő úgysem akar férjhez menni!

Most akkor egy ilyen kapcsolatban ki a valódi átvert fél? A feleség vagy a szerető?

Fenti esetben sok nőt azzal hiteget a kedvese, hogy borzasztó a kapcsolata, a házassága, de hát ő annyira jó ember, hogy nem rakja ki az asszonyt és a gyerekeket az utcára. Ez a "tiéd a szívem és a lelkem, de máshoz megyek este haza" típusú kapcsolat tipikus esete. Az ilyen pasas nem elég, hogy egyszerre két nőt ver át, de még piedesztálra is emeli magát.

Forrás: Getty Images/Peopleimages

Természetesen léteznek nem megalkuvó hölgyek is, akiknek van lehetőségük, pénzük, karrierjük, családi támogatásuk és elég lelki erejük ahhoz, hogy véget vessenek ennek a megalázó helyzetnek.

Azonban ennek ellenére se ítéld el azokat, akik benne maradnak egy ilyen jellegű kapcsolatban. Ne ítélkezz felettük, mert sosem tudhatod, te mikor kerülsz hasonló helyzetbe, és te hogyan fogsz dönteni! Ma ő, de holnap akár te is lehetsz áldozat!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.