ajándék pech ünneplés karácsony meglepetés ötlet születésnap
A karácsony után születettek bizony pechesek. Minél közelebb van a két ünnep egymáshoz, annál jobban elsikkad a szülinap megünneplése.

És ez amúgy érthető, hiszen a rokonok és családtagok nem csak pénz híján vannak így karácsony után, de az összes ajándékötletüket ellőtték már.

Ezért Zsuzsa összegyűjtött nektek 5+1 ajándékötletet arra az esetre, ha nálatok is akad legalább egy olyan "pofátlan" barát vagy családtag, aki képes volt januárban megszületni! ;)

Forrás: Getty Images/Paul Bradbury
2in1
Mindenesetre hozzátesszük, hogy az év többi hónapjában is kiválóan alkalmazhatók ezek az ötletek, sőt évfordulók és egyéb ünnepek kapcsán is felhasználhatók!

1. Rólad szólnak a hírek, veled van tele a sajtó!

Mivel mindenkinek különleges a születési éve, ezért mi lenne, ha megnéznéd, milyen események történtek a szóban forgó évben, és ebből állítanál össze egy kis "előadást"? Természetesen nem a szó szoros értelmében.

Menj el a helyi könyvtárba, ahol régi napilapokból keresd ki azt a napot, melyen a megajándékozandó személy született. Válassz ki egy vagy több, neked tetsző oldalt, és fénymásoltasd vagy szkenneltesd be azokat! Tekerd össze a lapokat, mint egy régi papirusztekercset, kösd át szalaggal, és máris kész a személyre szabott ajándék.

Forrás: iStockphoto/ Andrey N.Cherkasov

Ha nagyon kreatív akarsz lenni, akár dizájnosra is szerkesztheted számítógépes programok segítségével.

Akár úgy, hogy fogsz egy gyufát, és a széleit kissé megégeted. Csak hogy még régebbinek nézzen ki. :)

2. A múzsa szülinapja

Írj "verset" vagy akár prózát a közös emlékeitekről! Ez lehet vicces és akár megható is. A lényeg, hogy rólatok szóljon! Az alkotást kinyomtatva szintén összetekerheted és szalaggal átkötheted.

Forrás: iStockphoto/Skynesher

3. Tárlatvezetés a múltról

Készíts fényképes PowerPointos bemutatót - esetleg magyarázó szövegekkel -, mely közös emlékeitekre épül.

Forrás: Getty Images/Alija

4. Trubadúr karaoke

Ha nagyon tehetséges vagy, akár dalszöveget is írhatsz, és fel is énekelhetitek azt.

Az interneten már számos dalnak megtalálható a karaoke zenei alapja, így, ha van egy kedvencetek, az ünnepi alkalomra illő szöveggel a dalt teljesen személyessé varázsolhatjátok.

Hidd el, nem a tökéletesség a lényeg. Hiszen ami ott elhangzik (történik), köztetek, azaz a családban marad. :)

Forrás: Getty Images/skynesher

5. Köszöntünk hát téged, ha már így együtt vagyunk!

Bevállalósabbak és jó szervezőkészséggel megáldottak akár "flashmobot" is szervezhetnek, mondjuk az ünnepelt egyik kedvenc tartózkodási helyén.

Számos, születésnapost köszöntő dalszerzeményre táncolhatnak a beszervezett barátok, ismerősök, családtagok.

Választhatjátok akár Stevie Wonder vagy Halász Judit szülinapi számait, valamint Bruti vicces köszöntőjét. A népzene iránt rajongóknak ott van a Motiva zenekar, aki pedig valóban belecsapna a lecsóba, az az Ossiánra is "zúzhat".

+1. Ami jár, az jár!

A végén azért kerüljön elő egy torta! El is felejtettem mondani, azért ez mindig jár.

Akár számos, akár egy darab szimbolikus gyertyával a tetején. A szülinapi gyertyát ugyanis kötelező az ünnepeltnek elfújnia. És biztos vagyok benne, hogy közben nem toronyórát lánccal, hanem még sok, veletek közösen eltöltött időt kíván majd magának.

Forrás: iStockphoto/shironosov

Az, hogy nem csak letudni akarod a megemlékezést, hanem tevőlegesen részese szeretnél annak lenni.

A legdrágább kincsedet, az idődet - hiszen sok szervezést és kreativitást igényel a szülinapi meglepetések, produkciók létrehozása - ajándékozod a másik személynek.

Ami a legfontosabb, hogy együtt vagytok.

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.