stressz karácsony ünnep hibák bakik hangulat
Karácsony. Meghittség, boldogság, öröm, béke és szeretet minden mennyiségben. Kinek jutna ilyenkor eszébe Murphy, na meg az egyik leginkább emlegetett törvénye: Ami elromolhat, az el is romlik. Pedig ez az ünnep környékén sincs másképp, az egyetemes törvények hatályba lépése alól nem képez kivételt még a Kisjézus szülinapja sem.

Nézzük, mi lehet az, amivel beírhatod neved az Arany-málnás családi történetek közé:

1. Most próbálod ki az új bejgli receptet.

Szerintem ne tedd! Ami eddig bevált, azon ne változtass, illetve ne most. Persze benne van a pakliban, hogy szuperül sikerül és életed legjobb gasztro teljesítményét nyújtod a konyhában, de gondolj arra, hogy ha nem, akkor lehet kínosan mosolyogni az egybegyűlt család előtt.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Fesenko Maksym

2. December 23-ra hagyod az ajándékvásárlást.

Van, akinél bevált és működik, ez tény. De ő nyilván felkészült rá, hogy a pillanatnyi megérzés hatására kell ajándékot beszereznie, és nem előre megírt listával vág neki az áru szempontjából félig üres, ellenben emberektől tömött bevásárlóközpontoknak. Persze ha szeretsz veszélyesen élni, hajrá!

3. Idén Ti tartjátok a nagy családi ebédet.

Huh, hát, elismerésem! Mindig vannak, aki szeretik maguk alatt vágni a fát.

Ez még alsó hangon is minimum 10 fő, és mivel a statisztikák szerint 10 emberből négy az hat, szóval borítékolt legalább 2 laktóz- és 1 gluténérzékeny családtag, nem beszélve a cukros nagybácsiról.

És ha mindez a leves után derül ki... Legalább a desszertből több marad Neked.

4. Nem működik az égősor.

Na, ez az a topic, ami tuti minden háztartásban egyszer terítékre kerül, még a halászlé előtt, de legkésőbb 24-én délután, amikor már nincs nyitva se üzlet, se bevásárlóközpont, ahol S.O.S. lehetne pótégőt vásárolni. Ha mégis sikerül szerezned, vagy előrelátó voltál és időben vettél, akkor jön a java: megtalálni azt az egyet (jobb esetben), ami miatt a többi 59 nem világít. Garantált ráhangolódás az ünnepre...

Forrás: Getty Images/iStockphoto/omgimages

5. December 24-én kezdesz el nagytakarítani.

6. Túlfőzted magad.

Ipari mennyiségű ételt állítottál elő, készülve a nagy rohamra, és a fele megmarad, lásd a 3. pontban felsoroltak miatt. Akármennyire is imádod a töltött káposztát, de 1 hétig vele kelni és feküdni, enyhén szólva is túlzás. Szerencsére a zserbó fele is rád vár, azzal simán le lehet fojtani. Akár 7 napon keresztül is.

7. Vagyonokat költesz ajándékokra.

Gondosan mérlegelsz az üzletben (akármikor is jutsz el oda), hogy ki minek örülne a legjobban, és nem is nézed az árcédulát, annyira belemerülsz a vásárlás örömébe. Aztán az ajándékozási ceremónia során megfogadod, hogy jövőre Te is megveszed az első szembejövő tusfürdő+testápoló csomagot. Azt a 6-ot pedig, amit idén kaptál, a már bevált kínos mosollyal fogadod.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Csondy

+1 A rokonokat idén is meg KELL látogatni.

Már előre irtózol a minden évben feltett kérdésektől, amelyekkel a ritkán látott rokonok előszeretettel zaklatnak, mégpedig ebben a sorrendben:

Van, hogy nem elég az erőltetett mosoly, de nyugtasd magad azzal: Karácsony csak egyszer van egy évben.

Ezért nem éri meg a kérdező torkának ugrani, elvégre meghittség, boldogság, öröm, béke és szeretet van minden mennyiségben. Vagy valami ilyesmi.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.