India Nepál havinegyvenezer Himalája földkörüli utazás kalandor
Napi 1300 forintból megélni se lehet, nemhogy körbeutazni a Földet! Pedig két srác 2015 óta járja - pontosabban gurulja - körbe a világot, úgy hogy nem költ többet ennél az összegnél. Ez havi negyvenezer forint. Hiszed, ha látod? Hát nézd meg!

Children of the Sun.

Így hívják a két fős kis csapatot. Szabó Ádám és Illés Adorján másfél éve vágtak bele ebbe az életre szóló kalandba.

Forrás: Children of the Sun

Céljuk, hogy három év alatt 50.000 km-t tegyenek meg bringán -, és közben a lehető legtöbbet lássák a világból. De, mint ahogy az lenni szokott minden elcsépelten romantikus történet során: a bringán megtett táv eltörpül ahhoz a belső utazáshoz képest, amit ezalatt megtapasztalhattak.

Forrás: Children of the Sun
Forrás: Children of the Sun

Pont mint egy Verne regényben...

Bevallom, nekem az első gondolatom az volt, hogy "Persze, nagy dolog Willy Foggot játszani, ha az embernek van pénze!" De aztán kiderült, hogy egy igazi kalandornak nem vaskos bankszámlára van szüksége, hanem egy nagy adag elszántságra. Ádám és Adorján nem csak a fizikai tűrőképesség határait feszegetik, de a pénz által uralt világét is: napi 1 300 Ft-ból fedezik a nagy utazás költségeit.

Forrás: Children of the Sun

Például szállásért egyáltalán nem adnak ki pénzt -, hiszen elmondásuk szerint, amikor alszanak az álomvilágban utaznak tovább. (Ami, - a fényképeket látva - lássuk be, nem sokban tér el a valóságuktól.)

Forrás: Children of the Sun
Merre járnak most?

A fiúk 20 országot jártak be szépen kettecskén, amikor Adorján Kuala Lumpurban úgy döntött, Ausztrália fel veszi az irányt, Ádám pedig Ázsiában teker(get)t tovább - de már őt se sok választja el a déli kontinenstől. A tervezett szétválás karácsonyig szól, így elvileg hamarosan újra találkoznak majd a csodálatos élményekkel gazdagodó vándorok.

Ausztrália után Tazmánia és Új-Zéland következik, majd jövő év márciusában érkeznek az Amerikai Egyesült Államokba, hogy a kanadai határtól végighajtsanak a nyugati parton le egészen Dél-Amerikába

Forrás: Children of the Sun
Forrás: Children of the Sun
Forrás: Children of the Sun
Forrás: Children of the Sun
Forrás: Children of the Sun

Ez is lehetne a fiúk jelmondata, hiszen azáltal, hogy ők nyitottak a világ felé -, a világ (univerzum?) is kinyílt előttük. Szép példája ennek egy Kirgisztánban történt kalandjuk:

Egy évvel ezelőtt egy tolvaj ellopta Ádám táskáját, benne az útlevelével, amibe pótolhatatlan vízumok voltak bepecsételve. Pont a születésnapján. Ezek hiányában pedig akár haza is jöhetett volna szépen, és a továbbiakban csak az internetről követhette volna nyomon barátja utazását.

Forrás:Children of the Sun

Hirtelen ötlettől vezérelve megkérte facebook-os ismerőseit, hogy születésnapi ajándékként gondoljanak pár percig az eltűnt holmira és vizualizálják az előkerülését. Néhány órán belül a kétmilliós lakosságú Oshi rendőrkapitányságán szinte hiánytalanul átvehette megkerült iratait.
Ezek után nem csoda, hogy a fiúk nagyon hisznek a világunkat és életünket irányító láthatatlan erőkben.

Forrás: Children of the Sun

Ezt szimbolizálja az országonként elültetett egy-egy fa is, amivel elmondásuk szerint az emberiség és a természet ősi kapcsolata előtt tisztelegnek. Egy diófával kezdték a gyűjteményt még itthon, de hogy említsünk még néhányat, ültettek már Eukaliptuszt Iránban, Pálmát Pakisztánban, Mangót Indonéziában vagy varázslatos színű Zsakarandát India második legnagyobb botanikus kertjében.

Ég és föld között

Hát maradjunk annyiban, hogy a fiúk részesei voltak pár lélegzetelállító pillanatnak, de az a pár alkalom lett a kedvencük, amikor igazán közel kerülhettek a világ tetejéhez:

Forrás: Children of the Sun

A Himalájában három alkalommal is légszomjas magasságig mentek, először a Nyugat-Kínából induló és Pakisztánban folytatódó, a világ nyolc csodája között is helyet foglaló Karakorum Highwayn gurultak végig.

Forrás:Children of the Sun
Forrás: Children of the Sun
Forrás: Children of the Sun

Ezt 4 hónap csavargás követte a hatalmas Indiában, mire újra a Himalájában találták magukat. Ezúttal a nepáli Annapurna alaptáborba túráztak fel. Harmadjára, visszatérve Indiába, Szikkim tartományba, Nepál és a misztikus Buthán között jutottak közelebb az égiekhez.

Forrás:Children of the Sun

Ezeket kiemelkedő jelentőségű élményként tartják számon a srácok. Nem is beszélve a nem kis erőfeszítéseket igénylő Mianmarban töltött 28 napról.

Az ott szerzett spirituális élmények kihatottak későbbi útvonalukra is, sőt minden bizonnyal egész életükre.

Forrás: Origo

Forrás: Children of the Sun

Történetüket a Forrest Gump című film egyik klasszikusával zárnám:

Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz.


Balázsovics Nóra

Nyitókép: Children of the Sun

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.