egyetem nők karate kapuzárási pánik okos miniszoknya
Vegyük sorra! Elmúltál negyven. Mikor is történt, hogy ennyire elmélyültek a nevetőráncaid? Megereszkedett a bőröd, észrevétlenül felkúszott néhány kiló, és utálsz tükörbe nézni. Egyébként is, nézz körül, jó helyen vagy? Ki alszik az ágyad másik oldalán? Őt akartad?

Olyan, mintha a körülötted felgyorsult világ megállt volna egy pillanatra: mintha valaki megnyomta volna a "stop" gombot? Vagy nevezzem "pánik" gombnak?

Nem kellene most azonnal repülőre ülnöd, hogy megkeresd Mel Gibsont? Nem Afrikában lenne a helyed orvosként, hogy gyerekeket gyógyíts, ahogy mindig is tervezted? Kijártál minden iskolát?

Ne ijedj meg, ez a női kapuzárási pánik tipikus esete. Ez arra jó, hogy rádöbbenj, az idő tényleg véges!

Forrás: iStockphoto/MoustacheGirl/
A szókapcsolat Németországból ered, régen alkonyatkor bezárultak a városkapuk, így a későn érkező városlakók már nem tudtak hazamenni.

A pánik bármikor rád törhet, nincs életkorhoz kötve, de a leggyakoribb 40 éves kor tájékán. DE egyes felmérések szerint, már a 35 éves nőknél is jelentkezhetnek a tünetek.

Közhelynek tűnik a kifejezés, pedig nagyon komoly lélektani folyamatot takar. De nagyjából visszavezethető arra, hogy a nő úgy érzi, az idő múlásával elveszítette a vonzerejét.

Mit ne tegyél?

Most, hogy erre rájöttél, nyugodj meg, mert fontos, hogy a nagy felismerések, sóvárgások ellenére megtaláld a helyes utat. Ne keverd össze a valóságot a vágyaiddal!

Nem biztos, hogy az a megoldás, hogy azonnal felhúzod a 10 éve nem hordott miniszoknyád, újra vörösre festeted a hajad, majd felhívod a gyermekkori szerelmed.

Forrás: iStockphoto/Milan Stojanovic

Ne hozz hirtelen döntéseket! Pláne olyat ne, amely nincs tekintettel másokra. Nem kell mindig a fiatalabb nőkhöz hasonlítanod magad, és aggódnod a visszafordíthatatlan folyamatok miatt. A legtanácsosabb elfogadni az éveid számát, és szembenézni vele.

Mit tehetsz mégis?

Az biztos, hogy lezárult egy szakasz az életedben, és visszacsinálni nem lehet. De nem baj, ha szexi szeretnél lenni! Csak azt értsd meg, hogy nem úgy lehetsz bombázó, mint 20 évesen, amikor úgy vonulgattál az utcán mint egy Istennő. De lehetsz egy szexi, céltudatos 40-es. Érett, erős, titokzatos vagy épp buja.

Korrigálhatsz is!

Úgy érzed kimaradt valami? Akkor beiratkozhatsz egy egyetemre, kipróbálhatsz extrém sportokat, tanulhatsz karatézni. Bejárhatod a világot, megírhatod életed regényét.

A lényeg, hogy olyan dolgokon éld ki a változás iránti igényed, amivel nem borítod fel szeretteid életét.

Vagy csak egyszerűen szeretnéd újra átélni azt az érzést, hogy vár még rád valami? Valami ismeretlen? Valami új? Amin izgulni, dolgozni lehet, és nem csak végignézni a megkezdett feladatok beteljesülését? Akkor hajrá!

Már rég nem úgy működnek a dolgok, hogy abból a tudásból kell gazdálkodnod, amit 25 éves korodig összeszedtél! Bármikor belevághatsz valami újba - miközben megőrzöd a régit is. Sőt, néha szükségszerű lehet a váltás.

Forrás: iStockphoto/Jacob Ammentorp Lund

Arról nem is beszélve, hogy gondolataid frissen tartása megvéd a korai elbutulástól - ugye már te is érezted, hogy mintha lassabban forognának az agytekervényeid? Pont neked, aki régen csak úgy sziporkáztál!? Ne hagyd, hogy ez elvesszen! Keresd a kihívásokat! Arról nem is beszélve, hogy egy új cél új ismeretségeket, barátokat hozhat az életedbe.

És, ami a legszuperebb az egészben: a szex most lesz a legjobb! Hiszen már tudod, hogy mi a jó neked!

Rendes nő ilyet nem csinál!

Persze sokan inkább harc nélkül feladják, és hátradőlve végignézik, ahogy az Élet perifériájára sodródnak. Ők lesznek, akik majd legyintenek:

Mutasd meg nekik, hogy lehet ezt okosan is csinálni! Startolj rá, hogy irigyeljenek, mert tudtál változtatni, mert kiegyensúlyozott vagy, mert van stílusod, mert nincsenek korlátaid.

Mert ha úgy akarod, akkor csak most kezdődik az Élet! ;)

Kereskedő Emőke

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.