csokoládé télapó boci liberalizmus ünnep tibi csoki mikulás szivárvány
Atyavilág! Már december 5-e van! Mindjárt itt a Mikulás! És én már megint nem vettem meg azokat a fránya csokikat! Pedig már november elejétől ott vigyorogtak rám a boltban, a piros, lila, kék meg zöld, meg franc se tudja követni milyen csomagolásban. De mivel pont tízszer annyi van belőlük, mint amennyi gyerek él a Földön, így mindig meggyőzöm magam, hogy tuti lesz még választék Miklós napján is. Így mindig az utolsó pillanatban indulok csokimikulás vadászatra. Mert hát a Mikulás csokimikulás nélkül nem is létezik.

Ezt már a nagyon nagy cégek is felismerték, hiszen egy magára valamit is adó csokigyár piacra dobja ilyenkor a saját Mikulását. Így fordulhat elő, hogy a lila ruhástól egészen a zöldig, mindenféle flancos gúnyába öltöztetik szegény öreget.

Forrás: iStockphoto/Antagain

Ilyen ez a fene nagy liberalizmus! Itt aztán mindent lehet. Nemcsak színt változtatni, de nevet is. Így fordulhat elő, hogy van olyan Mikulás, aki Tibi. Mondjuk ő még sokkal jobban járt, mint akit Bocinak hívnak. Egy Mikulás ruhába öltöztetett tehén, az azért mégiscsak olyan degradáló.

Legalább rénszarvas lenne és Rudinak hívnák. De idén talán legjobban azt a Mikit sajnálom, akit egy kinder tojással együtt öntöttek formába. Ezt azért jól elkapták, meg kell hagyni. Hozza a Mikulás a tojását.

Már a csokitojás-csokinyúl képzavar feloldása is komoly dilemmát jelentett az óvodás gyerekemnek, akinek tulajdonképpen az alsó tagozatos környezetórán esett le, hogy az elevenszülő nyúl sose fog tojást tojni. A Mikulás-tojás képzavar megoldó képlete pedig a nyolcadikos biológia óráig várat majd magára.
Forrás: iStockphoto/P_Ponomareva

A legszomorúbb talán ebben az egész Mikulás csoki bizniszben, hogyha valódi csokoládét szeretnék belecsempészni a szépen kipucolt csizmákba, akkor vagy megalkuszok és veszek valami álruhába öltöztetett Mikulást, vagy maradunk a hagyományos ruhásnál.

Forrás: Getty Images/ Slobodan Vasic

Úgyhogy nálunk megint a szivárvány minden színében pompáznak majd a Mikulások. Na jó, lehet veszek egy piros ruhásat is, de csak azért, mert a legkisebb most lát majd életében először ilyet. És nem szeretném, ha azt hinné, hogy a télapó zöld ruhában jár.

Dávid Edit

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.