sör italok első randi pezsgő bor koktél
Ahhoz képest, hogy a hölgyek milyen aprólékossággal készítik el a smiküket, az urak milyen gondossággal lövik be a sérójukat, hogy a lehető legjobb benyomást tegyék randipartnerükre, egy dologról sokszor megfeledkeznek! Az ital, amit választunk, legalább annyira hozzájárul a rólunk kialakuló képhez, mint a megjelenésünk, a fellépésünk és a szövegünk.

Mit igyunk az első randin? Mert hát elmúltak már azok az idők, amikor tükrös szívet vagy (baromi ronda) jópofa rózsaszín plüss elefántot lőttünk a búcsúban leendő kedvesünknek. Ma már máshogy zajlik az első romantikus találka! Mert hát ahhoz, hogy megismerjétek egymást, beszélgetni kell. És hacsak nem egy köztéri padon ülve teszitek ezt, bizony inni is szokás valamit.

És egyáltalán nem mindegy, hogy mit!

Mert lehetünk iszonyú laza, hihetetlenül jó fej és férfias/nőies arcok, ha az italválasztásunk azt sugallja, hogy még nem jutottunk túl a "rúgjunk be minél trógerebbül és minél olcsóbban" korszakunkon. Ahogy az se szerencsés, ha arról árulkodik a kezünkben lévő pohár, hogy most épp megjátsszuk a sznob nagyfiút/nagylányt...

Tehát, ha akarsz második, harmadik randit, nem árt néhány dolgot tisztázni.

A mindenkori és megunhatatlan sör

Szerencsére a legtöbb kocsmában már nem csak kétféle (olcsó és még olcsóbb) csapolt és üveges sört lehet kapni.

Általánosan elmondható, hogy a férfiaknak imponál, ha a nő úgy kér sört, hogy tudja is, milyet szeret és mit akar. Ez lazaságról és önbizalomról árulkodik.

Forrás: Dean Hindmarch

De szerintem a nők is jó néven veszik, ha a férfi nem a legaljább sört issza. De a másik szélsőség se jó: ne legyen az első randi egy sörtörténeti és sörkulturális kiselőadás, illetve ne menj át sörnáciba se.

Az örök klasszikus, a bor

Itt tegyünk különbséget a vörös és a fehér borok között. A vörös borokat hagyományosan a komolyabb, mélyebb érzelmekhez szoktuk társítani és a szenvedélyesebb randikhoz csapjuk gondolatban, míg a fehér borokat kevésbé... sőt, hát van egy olyan vélekedés is, hogy a fehér borok inkább nőies italok. (De szeintem ez inkább egy misztikus blabla.)

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Shironosov

De egy dolgot könyörgöm ne kövess el semmilyen szín alatt: ne folyóbort válassz és végképp ne a legolcsóbbat! Ahogy a legdrágábbat se - kivéve ha ezüstkanállal a szádban születtél, és egyébként is csak csúcsborokat fogyasztasz egy sima kedd este is.

A kihívó, a pimasz, a győzedelmes... pezsgő

Ööö... okké. A pezsgő nem éppen az az ital, amit az első randin szoktunk inni. Sokkal inkább jeles eseményekhez, évfordulókhez és sikerekhez dukál. Később és utólag aztán dönthettek úgy, hogy a második és a harmadik randin már pezsgőt fogtok inni, de legelső "hivatalos" találkozáshoz enyhén szólva fura választás.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Ridofranz

Egyfajta megrendíthetetlen magabiztosságot és határozottságot sugallhat... vagy mocskos felvágást és kivagyiságot. Mindenki döntse el maga. Ha mégis erre esik a választásotok, legalább legyen jegesvödör és megfelelő kristálypohár hozzá. De itt is áll a boroknál kimondott tanács: ne flancolj feleslegesen.

Vodka, whisky, rum, és úgy általában a röviditalok

Hagyományosan nem jó ötlet az első randin rövidezéssel indítani. Az biztos, hogy az este könnyen emlékezetessé válhat, csak lehet, nem éppen úgy, ahogy azt most gondoljátok. Biztos van olyan, akinek imponál, ha hányás nélkül le tudsz küldeni X+1 feles vodkát, de valószínűleg ők vannak kisebbségben.

Persze, ha egy pohár minőségi whiskyt vagy jóféle rumot, esetleg egy adag ouzót tartasz a kezedben - jéggel vagy anélkül -, az máris karakteresebbnek és érettebbnek láttathat téged. Hangsúly az EGY szón.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/AniDimi

Egy kupica tequila vagy pálinka pedig kiváló jégtörő lehet a randi elején, de azért ne vidd túlzásba a dolgot. Matula bácsi szavaival (bár az öreg igen keveset szólt a röviditalokról): okosan.

Fröccsök, long drinkek és koktélok

Ezekről külön-külön is egész oldalakat írhatnánk, de inkább összesíteném. A legegyszerűbb (Whisky-kóla, hosszúlépés, stb.) koktéloktól a legbonyolultabb remekművekig (Long Island Ice Tea, krampampuli) minden választás elárul rólunk valamit.

Legalább annyira, mint a horoszkópunk...

Szóval azért ne ez alapján ítélkezzünk, de nem árt figyelembe venni, hogy:

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Jacoblund

A Cuba Libre és a Mojito tipikusan a pörgős, energikus személyek ismertetőjele, ellenben egy (kettő-három) Long Island Ice Tea elfogyasztása után nem érdekesnek tűnünk, hanem alkoholistának. A fröccs egy könnyed nyári nap végi lazuláshoz illik, télen ennek megfelelője pedig a forralt bor. (kikérem magamnak, én külső hőmérséklettől függően elkötelezett híve vagyok a fröccsnek - a szerk.)

Ám, ha egy egy koktél valóban ízlik, ne foglalkozz azzal, ha a poharához vagy a kinézetéhez férfiasságot/nőiességet társítanak.

Maradj önazonos!

Az alkoholmentes sör, a virgin koktél vagy az üdítő

Ha valaki egy randin alkoholmentes italt választ, az alapvetően két dolgot jelenthet: vagy nem szereti az alkoholos italokat, vagy kocsival van. Előfordulhat persze, hogy az illető hölgynek/úrnak van egy "első randin nem iszom alkoholt" szabálya, de ez a ritkább. Akármelyik is a helyzet, kezeljük megértéssel és ne erőltessük rá a másikra a saját preferenciáinkat, és máris jobbak az esélyeink a folytatásra. És ne, soha többé ne lőjük el azt a szakállas viccet az alkoholmentes sörről... tényleg ne. Komolyan mondom.

Forrás: Getty Images/Svetikd

Végezetül jöjjenek az én tanácsaim:

  1. Legyél önmagad! Olyan italt rendelj, ami rád jellemző, amit kedvelsz és amit egyébként is szoktál inni. Ne színlelj, ne alakoskodj. (Arra ráérsz később is...)
  2. Nincs abban semmi rossz, ha különböző italokat isztok. Ha szimpatikusak vagytok egymásnak, esetleg meg is kóstolhatjátok egymás választását. És ez máris egy újabb beszédtéma lehet.
  3. Ne kényszerítsétek rá egymásra a saját választásotokat. Érvelni és meggyőzni lehet, erőszakoskodni nem.
  4. Ne verjük magunkat - vagy a másikat - adósságba, de szűkmarkúak - vagy álszerények - se legyünk.
  5. És ami a legfontosabb: Csak ésszel!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.