ősz muffin rosszkedv Nutella recept fánk fahéjas alma macaron aranygaluska nasi édesség brownie
November... Az eső állandóan csak esik, ha ki is süt a nap, érezzük, hogy ez már nem az igazi. Egyre több a munka, otthon is csak a baj van, sötétben megyünk dolgozni, sötétben jövünk haza.Egyetlen dolog van, ami engem képes kirángatni ilyenkor a mély depresszióból: az édesség!

Mondhatni az édesszájúak táborát erősítem, ugyanis ha desszertről van szó, mindenevő vagyok!

Íme, 7+1 olyan édesség, amiknek a nehéz napokon soha nem tudok ellenállni.

1. Fánkok

Legyen lyukas vagy töltött, cukormázas vagy natúr, a fánk egy olyan sütemény, amit mindenki szeret - és mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Az enyém speciel a nagymamám szalagos farsangi fánkja, baracklekvárral a tetején. Utánozhatatlan!

Forrás:iStockphoto/Whitestorm

2. Macaron

A manapság egyik legtrendibb édességet, a 19. században alkotta meg Pierre Desfontaines. Azt hiszem ezen nincs is mit részletezni: kívül roppan, belül puha és édes, amúgy meg színes és tényleg, egy élmény fogyasztani.

Forrás: Getty Images/MmeEmil

3. Aranygaluska

Ebben a borongós időben, nálam nagy kedvenc a régi, jól bevált aranygaluska! Sajnos se időm, se tehetségem magamnak sütni, de az otthon könnyen elkészíthető vanília sodóval, a bolti verzió is egyből szebbé varázsolja az estémet.

Forrás: Wikipedia

4. Muffinok

Személy szerint a muffinokat tartom az elfoglalt, sütni nem nagyon tudó - vagy esetleg éppen aznap kicsit lusta - háziasszonyok legjobb barátjának. Hiszen minimális tudással is csodákat lehet varázsolni! Tapasztalatból mondom: bár nagyon távol állok még a konyhatündér rangtól, ezek a kis sütijeim már többször is díjnyertesre sikerültek!

Forrás: iStockphoto/vasantytf

5. Amerikai pillecukor

Talán ezt az édességet nem ismeritek annyian, mint az előbb felsoroltakat, pedig ha valaki tényleg édesszájú, akkor kötelező darab! (nagyobb hipermarketekben kapható - a szerk.) Kinti sütögetéseken vagy kakaóban zseniális, de megosztom veletek a kedvenc pillecukros receptemet: keksz, csoki, kicsit olvadt pillecukor, csoki, keksz.

Ez a kis szendvics garantáltan eltelít egy időre, de csak haladóknak ajánlom!

Forrás: iStockphoto/Arina Habich

6. Nutella

Egy újabb örök kedvenc, azt hiszem sokakat segített már át egy nehéz napon. Én már évek óta ápolok mély kapcsolatot vele, lassan nagyjából bármivel, bármilyen formában képes lennék elfogyasztani - sajnos. Köszönjük Michele Ferreronak ezt a csodát!

Forrás:iStockphoto/Badmanproduction

7. Brownie

A csoki az csoki. Így a brownie-val nehéz versenybe szállni. Millió és egy receptet találhatunk, de a lényeg ugyanaz: legyen jó csokis a tészta, legyen benne jó sok csoki, és készüljön sok-sok szeretettel - mert csak úgy az igazi.

Forrás: iStockphoto/Nataliya Arzamasova

+1. Őszi nasi

Sajnos tisztában vagyok vele, hogy az édességek, amiket felsoroltam mind hízlalnak, egészségtelenek és nem tesznek feltétlenül jót a testünknek. De úgy gondolom, néhanapján megengedhetünk egy kis kényeztetést a lelkünknek és a hasunknak is!

Azonban az egészségtudatosabbaknak álljon itt egy kevésbé vércukorszint növelő boldogság-bomba recept:

Az én kedvencem ilyenkor ősszel: a fahéjas sült alma. A vékony karikákra vágott alma pár perc alatt elkészül a sütőben, fahéjjal megszórva pedig egyenesen isteni!

Forrás: iStockphoto/

Bathó Réka

Nyitóké: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.