boldogság rosszkedv rossz nap tippek
Vannak napok, amikor egyszerűen csak nincs jó kedvem. Van, hogy ezt az érzést szeretem kimaxolni, és rádobok még egy lapáttal a depresszióra. Ilyenkor szívfacsaró dalokat hallgatok, megnézem Az élet szép-et vagy a Philadelphiá-t, hogy garantáltan kizokogjam a lelkem, esetleg régi fényképeket nézegetve siratom a múltat. Néha szeretek szenvedni. Máskor pedig egyszerűen visszautasítom a rosszkedvűség lehetőségét, és széppé varázsolom a napom.

Ilyen apróságokkal:

1. Virágot veszek magamnak. Nem virágosnál, hanem az aluljáróban vagy a Vásárcsarnokban.

2. Eszem egy szelet sütit, és kiélvezem az utolsó falatig. Akkor is, ha nagyon-nagyon-nagyon sok kalória.

3.Főzök egy finom teát, meggyújtok egy tucat mécsest, bebugyolálom magam a legmelegebb takaróba, és élvezem a csendet, vagy előveszek egy jó könyvet. Igazit. Nem e-bookot.

Forrás: Stockphoto/Anna Omelchenko

4. Ha lenne kádam, hetente egyszer biztos vennék egy forró fürdőt. De nincs, így marad a zuhany, és időnként lekuporodva, a vizet magamra engedve ülök, és nem gondolok semmire.

5. Őrült hangosan hallgatom a kedvenc zenéimet YouTube-on, közben pedig azt képzelem, hogy egy táncos filmben szerepelek, és épp a koreográfiámat gyakorolom. Mindezt a tükör előtt természetesen. Várom, hátha egyszer Channing Tatum is beoson a jelenetbe.

6. Amikor már nagyon mélyen vagyok, és a világ fájdalma nyomja a vállamat, akkor veszek egy nagy levegőt, és teljes külső tatarozást végzek magamon. Zuhany, szőrtelenítés, haj, köröm, smink, felkapom az éppen aktuális kedvenc fehérneműm, ruhám, cipőm, és úgy indulok el itthonról, hogy igazán jól érzem magam a bőrömben. A mottóm, hogy ha rosszul is vagyok, legalább ne nézzek ki úgy.

Forrás: iStockphoto/ArthurHidden

7. Elmegyek egyedül moziba. Szokatlan, de tényleg klassz élmény.

8. Megiszom egy pohár rosét. Vagy kettőt. Aztán röhögök magamon, hogy becsíptem.

9. Írok. Például az érzésemiről, vagy egy kitalált történetet, esetleg egy levelet - amit talán sosem küldök el. A lényeg, hogy kiírom magamból, ami fáj.

10. Kipróbálok egy új frizurát vagy sminket, felveszem a legújabb göncöm, és készítek 400 szelfit, amiből ugyan 399-et kitörlök, de az az 1 minden vesződséget megért. Akkor is, ha aztán azt is kitörlöm.

11. Kitakarítok. Nem mintha annyira szenvedélyesen szeretnék takarítani, de utána olyan jó érzés a tiszta, illatos lakásban elégedetten hátradőlni.

12. Egy teljes napig pizsamában fetrengek, és egész álló nap sorozatokat nézek. Még a főétkezéseket is az ágyban bonyolítom le.

13. Autót vezetek. És mások vezetési stílusán gúnyolódom.

14. Kiöltözöm, és randizom egyet a csajokkal.

15. Vagy felkapjuk a mackónkat, és valamelyikünknél megnézzük 162-edjére a Valami Amerika 2-öt. Pusztító mennyiségű chips elfogyasztásának a kíséretében.

Nektek mi tudja feldobni a legrosszabb napot is? :)

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.